Hoppa direkt till innehåll

Sällsynta diagnoser

  • Öka storleken
  • Minska storlekenDavid Lega och Maria Gardsäter inviger tävlingen

Sällsynt soligt på Österåkers golfklubb.

Skrivet den: 29 aug, 2011 17:32 av Sällsynta diagnoser

I helgen arrangerades för första gången i världshistorien men förhoppningsvis inte den sista, sällsyntas golftävling Rare Trophy på Österåkers golfklubb.

70 spelare från hela Sverige med olika handicap, med eller utan diagnos, mer eller mindre kända från TV, anlände tidigt på lördagsmorgonen för att värma upp inför en lång dag på banan. Maria Gardsäter från Sällsynta diagnoser invigde tävlingen tillsammans med föreläsaren, inspiratören och numera politikern David Lega.

Maria berättade om hur tävlingen tagit form från en galen idé till att den nu, ett drygt år senare med hjälp av modiga och generösa samarbetspartners blivit verklighet. Tack vare att golf är en sport som kan utövas och spelas tillsammans oavsett dina fysiska förutsättningar blev tävlingen en sällsynt mötesplats och ett informellt sammanhang för förbundet att sprida sitt budskap. Dessutom ett roligt tillfälle för medlemmar från olika diagnosföreningar att mötas.

Evenemanget var också startskottet för Sällsyntas insamlingskampanj till 90-kontot och David Lega uppmanade alla deltagare att tänka lite extra på förbundet och det viktiga jobb som görs för att öka kunskapen och förbättra vården för alla som lever med en sällsynt diagnos. Under dagen kunde man skänka pengar i våra insamlingsbössor eller via sms. Sammanlagt fick förbundet in ca 10 000 kr till 90-kontot.

Efter 6 timmar på banan var det dags för prisutdelning. Claes Grönberg VD på Österåker delade ut litografier, golfhandskar, kryssningar och hotellnätter till bland annat bästa lag och längsta drive.

Dagen avslutades med final i tävlingen Beat the Pro.  Anton Svenningsson från VACTRL-föreningen lyckades slå bättre än proffspelaren Andreas Ljunggren och blev därmed en lycklig vinnare av teaterbiljetter och hotellnatt i Stockholm.

Vi hade inte kunnat drömma om ett bättre väder, en vackrare bana eller gladare golfspelare. Tack alla för en minnesvärd dag!